Πασχαλινό καλαθάκι-κουνελάκι

πασχαλινό καλαθάκι

Τον τελευταίο καιρό το σπίτι μας μοιάζει με εργαστήρι χειροτεχνιών! Με αφορμή το Πάσχα, φτιάχνουμε οτιδήποτε περνάει από το μυαλό σας! Άλλες κατασκευές πιο εύκολες, άλλες πιο δύσκολες, άλλες πιο ωραίες κι άλλες μέτριες! Σημασία έχει ότι τα κορίτσια το ευχαριστιούνται και εγώ ακόμα περισσότερο! Λόγω έλλειψης χρόνου προσπαθώ να σας δείχνω αυτές που μου αρέσουν πιο πολύ και είναι εύκολες. Έτσι σήμερα θα σας προτείνω ένα πανεύκολο καλαθάκι-κουνελάκι για μικρά κεράσματα προς τους φίλους μας.


πασχαλινό καλαθάκι

πασχαλινό καλαθάκι

Η Έλλη είναι περήφανη για το κουνελοκαλαθάκι της! Για την ακρίβεια κάνει ότι είναι κουνέλι και μιλάει "κουνελίστικα"!


Για δύο καλαθάκια-κουνελάκια θα χρειαστούμε τρία χάρτινα πιάτα, δύο ζευγάρια ματάκια, 2 ροζ πομ πομ, μαύρο μαρκαδόρο, χαρτόνι άσπρο, χαρτί ροζ (ή ροζ μαρκαδόρο), ψαλίδι, συρραπτικό, υγρή κόλλα χειροτεχνίας και κορδέλα για να τα κρατάμε (που δεν φαίνεται στη φωτογραφία).


Στο λευκό χαρτόνι σχεδίασα αυτιά κούνελου (μπορείτε να βρείτε σε χρωμοσελιδες στο διαδίκτυο) και στο ροζ χαρτί τα κομματάκια που θα κολλούσαμε πάνω στα αυτιά. Τα κορίτσια τα έκοψαν και τα κόλλησαν όπως στη φωτογραφία κι εγώ τα σύρραψα στα δύο χάρτινα πιάτα. Μετά κολλήσαμε πάνω στα πιάτα τα ματάκια και τα πομ πομ για μυτούλα. Η Ελένη σχεδίασε με μαρκαδόρο το στόμα και τα μουστάκια των κουνελιών. Το τρίτο πιάτο το κόψαμε στη μέση και σύρραψα κάθε κομμάτι του στην πίσω μεριά κάθε πιάτου έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια θήκη. Και τόσο απλά φτιάξαμε δύο καλαθάκια-κουνελάκια για να τα γεμίσουμε μικρές λιχουδιές!



Στο τέλος συρράψαμε και από μία κορδέλα σε κάθε καλαθάκι και οι μικρές τρελάθηκαν γιατί τα καλαθάκια-κουνελάκια μας μετατράπηκαν σε τσάντες!!! 

πασχαλινό καλαθάκι




Λοιπόν, πως σας φαίνονται?

πασχαλινό καλαθάκι


                                      (Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή των εικόνων και του κειμένου  χωρίς άδεια)

Ετικέτες , ,