Πασχαλινό στεφάνι!


Μετά την Πασχαλινή γιρλάντα μας, που φτιάξαμε πριν λίγες ημέρες, αποφασίσαμε να φτιάξουμε και ένα Πασχαλινό στεφάνι! Για την ακρίβεια φτιάξαμε δύο Πασχαλινά στεφάνια αφού τα κορίτσια ήθελαν να έχουν η κάθε μία το δικό της! Άλλωστε το έχετε καταλάβει πως ότι φτιάχνουμε είναι επί δύο (τουλάχιστον)!






Είναι και αυτή εξίσου όμορφη και εύκολη κατασκευή και χαρήκαμε πολύ με το τελικό αποτέλεσμα. Χρησιμοποιήσαμε χαρτιά από αυτά που μας είχαν μείνει στην Πασχαλινή γιρλάντα συν μερικά ακόμα. Χρειαστήκαμε επίσης δύο χαρτόνια (χρησιμοποιώ τα κουτιά από τα δημητριακά), κόλλα, ψαλίδι, συρραπτικό, κορδέλα για το κρέμασμα και δύο πιάτα για καλούπια.



Σχεδίασα δύο κύκλους σε κάθε χαρτόνι, έναν μεγαλύτερο και έναν μικρότερο όπως στη φωτογραφία και δημιούργησα ουσιαστικά ένα στεφάνι για βάση ώστε πάνω του να κολλήσουμε τα χάρτινα αυγά μας.


Μετά σχεδίασα ένα μικρό οβάλ αβγό (μπορείτε να τυπώσετε από το διαδίκτυο) και το χρησιμοποίησα σαν καλούπι για να αποτυπώσω το περίγραμμά του στα χαρτιά μας.


Τα κορίτσια έκοψαν τα χάρτινα αυγά,


βάλαμε υγρή κόλλα χειροτεχνίας πάνω στο χαρτονένιο στεφάνι και τα κορίτσια κόλλησαν γύρω γύρω τα αυγουλάκια που είχαν κόψει.


Και τόσο απλά και εύκολα φτιάξαμε δύο στεφάνια για να στολίσουν την πόρτα μας!
 
  πασχαλινό στεφάνι

Αφού στέγνωσε η κόλλα, συρράψαμε ένα φιόγκο σε κάθε στεφάνι και μία κορδέλα για να το κρεμάσουμε!



Δεν ξέρω πως σας φαίνονται, αλλά εγώ τα έχω λατρέψει και κάθε μέρα που γυρίζω από τη δουλειά και αντικρύζω στην πόρτα μας τα στεφάνια, πραγματικά μου φτιάχνουν τη διάθεση!



 (Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή των εικόνων και του κειμένου  χωρίς άδεια)

Ετικέτες , ,