Πλάκα σοκολάτας χειροποίητη




Επηρεασμένη από το πρόσφατο ταξιδάκι μας στο Βέλγιο  και τις δεκάδες σοκολάτες που δοκίμασα (μιλάμε για έρωτα με τη σοκολάτα!) σκέφτηκα να αναζητήσω νέες γεύσεις και γιατί όχι να φτιάξω μόνη μου πλάκα σοκολάτας! Όταν είδα την εναλλακτική συνταγή του Άρη από το neanikon.gr είπα "εδώ είμαστε, πρέπει να τη δοκιμάσω"! Και λέω εναλλακτική γιατί περιέχει πολύ καλής ποιότητας αγνά υλικά! Άρα ότι πρέπει για να δώσω και στα κοριτσάκια μου!







 Πάμε να δούμε τα υλικά.
130 γρ. ακατέργαστο βούτυρο κακάο
46 γρ. σκόνη κακάο
46 γρ. χαρουπάλευρο
4 κοφτές κουταλιές βιολογικό μέλι
1/2 κ. γλυκού κανέλα
1 κ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
4 κουταλιές αμύγδαλα (τεμαχισμένα στο multi)

Αρχικά συγκέντρωσα τα υλικά μου και τεμάχισα το βούτυρο κακάο.

Χειροποίητη σοκολάτα

Έπειτα έβαλα το βούτυρο κακάο μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ τοποθετημένο μέσα σε μία κατσαρόλα με λίγο νερό (μπεν μαρί). Κράτησα τη θερμοκρασία του νερού σχετικά χαμηλή και ανακάτευα συνεχώς για να λιώσει το βούτυρο κακάο.

Χειροποίητη σοκολάτα

Μόλις έλιωσε το βούτυρο κακάο πρόσθεσα σιγά σιγά το μέλι και ανακάτεψα μέχρι να λιώσει κι αυτό. Χρησιμοποιώντας το μηχανικό κόσκινο, πρόσθεσα το κακάο, το χαρουπάλευρο
Χειροποίητη σοκολάτα

Τέλος, πρόσθεσα την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού αλλά και τα αμύγδαλα και έριξα το μείγμα μου σε μία φόρμα σιλικόνης.

Χειροποίητη σοκολάτα

Με ανυπομονησία περίμενα να πήξει η σοκολάτα μου για να την δοκιμάσω! Κι όταν επιτέλους ήτα έτοιμη τη γεύτηκα και ήταν πολύ νόστιμη!
Ιδιαίτερη σοκολάτα, διαφορετική από τις συνηθισμένες, που με κέρδισε με τη "γεμάτη" γεύση της, την υφή της και τα αγνά υλικά της!



Εννοείται ότι δεν έμεινε ούτε ψιχουλάκι!
Καλή μας εβδομάδα!

(Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή των εικόνων και του κειμένου  χωρίς άδεια)

Ετικέτες , ,