Τα μακαρόνια της γιαγιάς Ελενης




Η γιαγιά Ελένη, η μητέρα του συζύγου μου, είναι εξαιρετική μαγείρισσα! Τα τραπέζια της μένουν αξέχαστα και παντα οι καλεσμένοι φεύγουν με τις συνταγές ανα χείρας!
Μια από τις αγαπημένες μου συνταγές, που μου έμαθε, είναι τα μακαρονια-κοχυλια φούρνου με ελαφριά σάλτσα βασιλικού.
Πρόκειται για συνταγή εύκολη, δοκιμασμένη και κυρίως με εγγυημένη επιτυχία! Είναι κατάλληλη για οποιοδήποτε τραπέζι καθώς αρέσει σε μικρούς και μεγάλους!



Θα χρειαστείτε:
500γρ ζυμαρικα-κοχυλια
250-300γρ ρεγκατο τριμμένο
500γρ κρεμα γαλακτος ειδική για ζυμαρικα
κοκκινη σάλτσα βασιλικου

Πρώτα βράζουμε τα κοχύλια συμφώνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία. Φτιάχνουμε μια ελαφριά σάλτσα βασιλικού με φρέσκια ντομάτα, λαδάκι, αλάτι, πιπέρι και φυσικά όσο βασιλικό προτιμάμε.


Στη συνέχεια λαδώνουμε ένα πυρέξ και πασπαλίζουμε με τυρί ρεγκατο. "Στρώνουμε" τα μισά κοχύλια, τα περιχύνουμε με τη μίση σάλτσα, πασπαλίζουμε με τη μίση ποσότητα τυριού και περιχύνουμε τη μίση κρέμα γάλακτος. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για τα υπόλοιπα υλικά με την ίδια ακριβως σειρα. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.
Αν χρειαστεί σκεπαζω με αλουμινόχαρτο για να μην στεγνώσουν τα κοχύλια.


Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσουμε καλά υλικά για πιο εύγευστο αποτέλεσμα και ζυμαρικά σαν κοχύλια σε κατάλληλο μέγεθος καθώς τα υλικά ρέουν μέσα τους, ανακατεύονται, λιώνουν και αποκτούν υπέροχη γεύση!
Σας την προτείνω ανεπιφύλακτα σαν συνοδευτικο για το γιορτινό τραπέζι!


Καλη επιτυχία!

Tip: Βάζουμε τόσο βασιλικό στην σάλτσα μας ώστε να αποφύγουμε το πολύ έντονο αποτελεσμα, έκτος κι αν γνωρίζουμε οτι οι καλεσμένοι μας αγαπούν την συγκεκριμένη γεύση!

Ετικέτες